2.5.12

Ιδιαίτερα μαθήματα ...πασοκικής συσπείρωσης!


Και δε μου λέτε ρε σύντροφοι τώρα που είμαστε μόνοι, για δε τη γουστάρετε τη διετία Παπανδρέου; Ναι σε σας τους ψηφοφόρους αναφέρομαι, άστους τους μεγάλους, τα κεντρικά στελέχη, αυτοί είχαν και έχουν άλλα θέματα επιβίωσης να λύσουν εξού και τη «διαγράφουν» μετά βδελυγμίας (τη διετία). Για σας λέω που ζητάτε να ελευθερωθεί η χώρα από τα «δεσμά», εσείς  που ξάφνου τα γούστα σας καλύπτει ένας πρόεδρος …δεκαπενταμελούς αντί για Πρόεδρος Κυβέρνησης, που ξάφνου τρέχετε ξοπίσω από αντιμνημονιακες ή περίπου αντιμνημονιακές και λοιπές δραχμολαγνες δυνάμεις φυγής από την πραγματικότητα. 
Τι ακριβώς σας εμποδίζει να δείτε πως η ΜΟΝΗ εποχή που  η χώρα διεκδίκησε αυτοδυναμία στη διαχείριση της πολιτικής της ευθύνης, ήταν η διετία Παπανδρέου; Η χώρα σύντροφοι «τελούσε υπό άλωση» ακριβώς μέχρι την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Παπανδρέου. Άλωση της απλής λογικής από αυτήν της πελατειακής,  άλωση του κράτους δικαίου από αυτό του κράτους – λάφυρου, άλωση της παροχής υπηρεσίας από αυτήν της μίζας.
Και πες, ότι οι ιθύνοντες πασόκοι ήταν αυτοί που εγκαθίδρυσαν τη διαπλοκή στη δημόσια συναλλαγή, εγώ να το δεχτώ. Θέλεις να μου πεις πως όλοι όσοι  απολάμβαναν τα «προνόμια» της διαπλεκόμενης μεταχείρισης, ήταν ΟΛΟΙ και ΜΟΝΟ πασόκοι και γι’ αυτό τους τιμωρείς;;; Αστεία πράγματα. Ή πως ήταν ΜΟΝΟ αστοί και ΜΟΝΟ υπηρέτες του κεφαλαίου;;;;
Ξεβολευτήκαμε σύντροφοι, ας το παραδεχτούμε. Αυτήν την αυτοδυναμία χάσαμε με το που ανέλαβε ο Παπανδρέου, την αυτοδυναμία του άχρωμου, άοσμου μα παντοδύναμου βολέματος!
Και πείτε ρε σύντροφοι ότι ο Παπανδρέου είναι ο απεχθής προδότης που κατέστησε τη χώρα σκλάβα. Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί ο Ολάντ, για τον οποίο όλοι σφάζεστε στην ποδιά του, ΞΕΠΑΤΙΚΩΝΕΙ όλα όσα έλεγε ο Παπανδρέου από το 2008 παρακαλώ, για τη λύση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη; Ή γιατί ακόμα και ο Πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, ο μικρός Αλέξης, ισχυρίζεται πως ο ίδιος θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, την οποία ΜΟΝΟΝ ο λαός λέει νομιμοποιείται να επικυρώσει; Κι ας ανέβηκε ο ίδιος μαζί με σύσσωμο το πολιτικό στερέωμα στα κεραμίδια στο άκουσμα δημοψηφίσματος τον περασμένο Νοέμβρη, με το ΙΔΙΟ ακριβώς ερώτημα, απλώς και μόνο επειδή το διατύπωσε ο προδότης Παπανδρέου. Που μεταξύ μας, αν είχαμε στηρίξει την πρότασή του για δημοψήφισμα, σήμερα θα ήμασταν όλοι στις δουλειές μας, θα αφήναμε ανενόχλητη την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ενισχυμένη καθώς θα ‘βγαινε (εκτιμώ) από την υπερψήφιση της υπογραφής της δανειακής σύμβασης να εφαρμόσει το πρόγραμμα της, χωρίς εκβιαστικά διλλήματα (μέσα και έξω από το πασοκ). Ούτε θα τρέχαμε πίσω από τον ανερμάτιστο Αντώνη Σαμαρά που διεκδικεί την αυτοδυναμία της κωλοτούμπας και του αλτσχάιμερ!!!
Αφήνω όμως το ΓΑΠ στην άκρη για να μη με χαρακτηρίσετε εμμονικιά και αφού όπως λέτε δεν κάνει καλό στο όνομα της συσπείρωσης (μέχρι την Κυριακή εεεε, μετά θα σου πω εγώ….) και έρχομαι στο νέο πρόεδρο. Κατάφερες Βαγγέλη με τις επιλογές σου, άμα τη λήψη της προεδρίας του κινήματος, να «εξοστρακίσεις» τη συζήτηση περί μεταρρύθμισης. Δυόμιση  χρόνια τώρα κάποιοι ΚΟΠΑΝΙΟΥΝΤΕ ταυτόχρονα με τη δημοσιονομική προσαρμογή μπας και επιτέλους παραχθεί  μεταρρυθμιστικό έργο. Την ίδια ώρα που κάποιοι «έφαγαν ξύλο» απέναντι σε συντεχνίες και κατεστημένα, μπας και αλλάξουμε αντί να βουλιάξουμε, εμείς αποποιούμαστε το μόνο σοβαρό επιχείρημα. Καταφέραμε μόνοι μας να «χαρίσουμε» τη σημαία της μεταρρύθμισης, σε  χώρους νεοφιλελεύθερους και ελιτίστικους. Στα ψηφοδέλτια της Δράσης και στη ΔΗ.ΣΥ, ΑΚΟΥΣΟΝ!!!
Γι’ αυτό σας λέω, ελάτε βρε σύντροφοι να οργανωθούμε μπας και δείξουμε στον κόσμο ΠΟΙΟ (οπότε το χρειάστηκε αυτός ο τόπος) ήταν το «μεταρρυθμιστικό αφεντικό» αυτής της χώρας! ΠΟΙΟΣ έβγαζε ΠΑΝΤΑ τη λάντζα στα δύσκολα!!!! Ποιος έσωζε διαχρονικά τη χώρα, όποτε το διακύβευμα κινδύνευε. Ποιος άνοιξε τις πόρτες της «ευρωπαϊκής εισροής» προκειμένου η Ελλάδα να παίξει μπάλα σε άλλη κατηγορία, ποιος έβαζε τη χώρα στον πυρήνα της ευρωζώνης, ποιος στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων και πάει λέγοντας…. ΜΕ λάθη, ΜΕ αμφισημίες, ΜΕ διαπλοκή, ΜΕ διαφθορά. Γιατί η διαπλοκή και η διαφθορά σύντροφοι δεν κυλάει στο αίμα του πασόκου, κυλάει στο αίμα ενός ανθρώπου που συναλλάσσεται με την εξουσία. Τόσο απλό
Και όσο το οργανώνουμε λοιπόν, ας θυμίσουμε παράλληλα στον κόσμο και ποιος άφησε τη χώρα στο έλεος της κακοδιαχείρισης, της αδιαφάνειας και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού κατά την …Καταλληλότερη εξαετία 2004-2009. Και πως αν αυτοί αντί να παραδώσουν χάος λα(ι)κίζοντας, έπαιρναν μέτρα όταν βάραγαν οι καμπάνες, η προσαρμογή ΔΕ θα γινόταν βίαια σήμερα ,ούτε θα την πληρώναμε ακριβά. ΟΛΟΙ!

Και αν δεν μπορεί να το κάνει ο νέος μας πρόεδρος, επειδή είναι (κατά την αυστηρά προσωπική μου γνώμη) αναλώσιμος και ΟΥΧΙ συγκριτικό πλεονέκτημα, ας το κάνουμε μόνοι μας!!!! Ας γράψουμε μόνοι μας ρε σύντροφοι το νέο αφήγημα για τούτη την έρμη τη χώρα. Ξέρουμε καλύτερα από όλους, πως μέσα στο πασοκ μπορεί να παραχθεί και να εφαρμοστεί πολιτική. Πολιτική για την οποία έχουμε υπάρξει υπερήφανοι στο παρελθόν
                                                               
 Τάνια Ιω. Γραμματικού
αμετανόητη πασοκα
και τ. Προεδρικιά

ύστερο μα όχι τελευταίο: το κείμενο αναφέρεται σε πασοκους και άρα δεν χρειάζονται περεταίρω αναφορές και εξηγήσεις, αυτοί ξέρουν ! Οι υπόλοιποι, πέστε να με φάτε ;)


5 σχόλια:

babis είπε...

Συντροφισσα να σε φιλησω.Σε ευχαριστω πολυ.

alzap είπε...

Εξαιρετικό, μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Μονο δυο σχολια σε τετοιο ομορφο αρθρο; Αντε κουνηθειτε και χειροκροτατε μην σας κοψω την αναπηρικη σας

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, ολόκαρδα. Η παρακαταθήκη του Γιώργου, η μεταρρυθμιστική του ατζέντα, η ομιλία-σταθμός στις 3 Μαρτίου 2010 στην Κοιν. Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι ο οδηγός. Θα γίνουμε πολλοί και θα συναντηθούμε σε κοινούς αγώνες προσφοράς και ανιδιοτέλειας, για την αναγέννηση της Παράταξης.

Ανώνυμος είπε...

Καλα, εσεις ειστε εντελως ψυχοπαθεις...

Δημοσίευση σχολίου