18.5.12

…ξύπνα Βαγγέληηηηηηη!!!! Εγώ την ουρά του γαϊδάρου ΔΕΝ τη χαρίζω…


ΑΝΤΙ προλόγου: περί κακού μνημονίου και καταγγελία αυτού, συζήτηση κομμένη! Όσοι κατατάσσετε εαυτόν σ' αυτήν την κατηγορία, αγνοήστε το υπόλοιπο και ρίξτε το κατευθείαν συριζα, ναι; Αν και τελευταία, ουτε καν εκεί δε μιλάνε για καταγγελία!!! Άντε και να τα χαιρόμαστε βρε τα πετρέλαια του Τσαβεζ...

Την ώρα λοιπόν που η γουάναμπι κυβερνώσα Αριστερά παραληρεί μέσα από τη δική της εκδοχή του «λεφτά υπάρχουν», μέσα από μια τσοβολική πρόταση αναδιανομής του πλούτου, ανακοινώνοντας την ίδια στιγμή φόρους επί του τζίρου στις επιχειρήσεις, δέσμευση καταθέσεων και  χρήματα που δεν έχουν μάνα, ελπίδα, πατρίδα…
 Την ίδια ώρα που η Ντόρα σέρνεται πίσω από το underscore_, την ώρα που η νέα Νέα Δημοκρατία οδεύει προς τις εκλογές με σημαία το δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας και με σήμα την -ΑΚΟΥΣΟΝ- την επιστολή που έστειλε ο Σαμαράς στους Ευρωπαίους για την εφαρμογή των όρων του μνημονίου, την οποία λέει κάνανε δεκτή οι ευρωπαίοι με τιμές αρχηγού κράτους (αστειεύομαι) και μ’ αυτήν λέει θα κάνει  «τροποποιήσεις» της δανειακής!!!
Την ίδια ώρα που οι «τοκογλύφοι» της τρόικα μας δανείζουν με 3,5% επιτόκιο και κάποια κράτη της ΕΕ δανείζονται με 5 και με 6% για να τηρείται η παραπάνω …απεχθής σχέση «μίσους» με τους δανειστές μας!
Την ίδια ώρα που τούρκος αξιωματούχος μας εγκαλεί και μας επαναφέρει στην τάξη, προτρέποντας μας να ασχοληθούμε με τα οικονομικά μας αντί με την ονομασία της ΠΓΔΜ και με κάποια προβλήματα στα νησιά!!!!
Την ίδια ώρα που οι πολίτες αυτής της χώρας έχουμε "φάει το γάιδαρο", κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, με το ΠαΣοΚ να πληρώνει ΑΜΥΘΗΤΟ πολιτικό κόστος, τώρα που είμαστε προ των πυλών της αναστροφής της πορείας της χώρας, τώρα που είμαστε ένα βήμα πριν το πρωτογενές πλεόνασμα, ένα βήμα πριν την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, τώρα που η εντατικοποίηση των ελέγχων αποδίδει,  τώρα που το  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (κυρίως εισροές από την Ευρωπαϊκή Ένωση) παρουσιάζει αυξητικές τάσεις έναντι του στόχου και επιτέλους θα στηριχτούν στην πράξη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις,

ε ΔΕ γίνεται αρχηγέ μου, να ΜΗΝ μπορείς να βγεις να τα υπερσπιστείς!!! Και να τα χαρίζεις αριστερά και δεξιά!!! Αυτήν είναι η αλήθεια για την οποία ματώσαμε, αυτήν έπρεπε να είχες υπερασπιστεί. Βγες έξω στον κόσμο, στείλε και το «άφθαρτο» και νέο πολιτικό σου προσωπικό να διαχύσει την αλήθεια και άσε κατά μέρος τις εγωκεντρικές σου αναφορές, που οδηγούν στην απαξίωση, σχεδόν στην κατάργηση των κόπων του ελληνικού λαού. 
Κάνε σαφές, ναι παραδέξου, πως πολλά προσκόμματα προκειμένου να ΜΗΝ τρέξει το μεταρρυθμιστικό σκέλος του μνημονίου ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, τα βάλαμε πρώτοι ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι! (άσε που μεταξύ μας, τα περισσότερα …προσκόμματα, με ονοματεπώνυμο πλέον, αποτελούν σκληρό πυρήνα του συριζα, να τα λέμε και αυτα) Πες ακόμα πως ΔΕΝ καταφέραμε να πάμε κόντρα στις συντεχνίες και τα συμφέροντα που ήθελαν  να συντηρείται η προτέρα κατάσταση του κράτους-λάφυρο. Κάνε και μερικές παραδοχές που τσαλακώνουν το προφίλ μας, δεν είναι κακό, αλήθειες δεν είπαμε θα πούμε; Οι Έλληνες μπούχτισαν από καλά καμουφλαρισμένα ψέματα.
Αφουγκράσου τους πασόκους συντρόφους που αισθάνονται αδήριτη την ανάγκη εκπροσώπησης της δημοκρατικής παράταξης που φυλλοροεί
Κυρίως, βγάλε όλη τη μεταρρυθμιστική ορμή που γεννήθηκε μέσα στις τάξεις του κινήματος τα τελευταία χρόνια! Κι ας μην ευόδωσε όσο θα θέλαμε! Έχουμε όμως το copyright στη δημοκρατική παραταξη. Για ένα Κράτος σύγχρονο, με επίκεντρο τον Πολίτη και μια Κοινωνία Δίκαιη!


Μπες ανάμεσα, σπάσε το δίπολο της αριστερο(α)δέξιας αστειότητας!
Από τη μια, επαγγέλλονται πως θα περιστείλουν δαπάνες, αυτοί, οι ίδιοι  που μέχρι το 2009 εκτίνασσαν τις ίδιες δαπάνες στο θεό! Και θα το πετύχουν καλώντας σε συστράτευση ακόμα και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη! Από την άλλη οι «αγανακτισμένοι» διεκδικητές της εξουσίας. Δίχως «ένοχο» παρελθόν αυτοί, μα με μια έπαρση, πως είναι οι μόνοι διεκδικητές της εθνικής, της ευρωπαικής μη σου πω και της παγκόσμιας αλήθειας, της κοινωνικής ευαισθησίας! Που χωρίς καμία απολύτως διεργασία, αυτόματα, από καταγγελία και οργή, «το γιαουρτάκι» έγινε πρόταση διεξόδου από την κρίση. Έγινε πρόταση διακυβέρνησης της χώρας! Αστεία πράγματα…. 
νοσταλγώντας την παλιά μου ιδιότητα,
αυτήν της Προεδρικιάς



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

bravo Tanya!

Ανώνυμος είπε...

Μα πώς να το κάνει αυτό που συστήνετε, αγαπητή μου, ο αρχηγός; Αυτός και τα πρωτοπαλήκαρά του-και τα κορίτσια του, βεβαίως-δεν ήταν στην πρώτη γραμμή της αντίστασης κατά των εύλογων μεταρρυθμίσεων; Αυτή η συγκεκριμένη ομάδα στο ΠΑΣΟΚ δεν ήταν στην πρωτοπορεία του πελατειακού κράτους, που ήθελε να ξηλώσει ο Γιώργος και τελικά των τελείωσαν; Πώς να υπερασπισθεί κάτι στο οποίο δεν πιστεύει; Ακόμη κι ο Σημίτης τον είχε αποδοκιμάσει, σε μια Κεντρική Επιτροπή στις αρχές του 2004-πριν χαθούν οι εκλογές- δηλώνοντας ότι "δεν είναι προοδευτική, αριστερή πολιτική να χαρίζεις τα χρέη στις ΠΑΕ". Ο σημερινός αρχηγός ήταν τότε υπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού, με ενεργούς συμπαραστάτες τους Λιάνη, Αλευρά, Καρτάλη. ΔΕν ξεχνούνται αυτά.
Έπειτα, μήπως δεν ήταν αυτή η συγκεκριμένη ομάδα, των 18-20 βουλευτών, που στήριζε κάθε συντεχνιακό αίτημα. Από τους φαρμακοποιούς έως τους ταξιτζήδες του Θύμιου; Δεν είναι αυτοί οι υπόλογοι για την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ; Με τί μούτρα θα βγούν να προωθησουν και να προβάλουν την αναγκαία πολιτική;
Υ.γ: Κάποτε, θα πρέπει να τελειώσει και η αναπαραγωγή της δεξιάς προπαγάνδας περί Τσοβόλα. Ο Τσοβόλας, ως υπουργός Οικονομικών, καθιέρωσε τις αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα, χτυπώντας την συναλλαγή μεταξύ εφόρων και πολιτών, αλλά και τα τεκμήρια, για να περισταλεί η φοροδιαφυγή.
Το "Τσοβόλα δώστα όλα" ήταν σύνθημα που ακούσθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση του 1989, στον Βόλο, με ομιλητή τον Ανδρέα, ο οποίος ακούγοντας το-και επειδή πάντα έκανε "διάλογο" με την συγκέντρωση-γέλασε και είπε: "Ά, μάλιστα, Τσοβόλα δώστα όλα;".
Αυτά για την αλήθεια από κάποιον που εξ΄επαγγελματικού καθήκοντος ήταν παρών στον Βόλο εκέινο το βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε πρόεδρα, γιατί δεν βγαίνεις να υπερασπιστείς τη διετία? Μήπως επειδή φοβάσαι το μονοψήφιο?

Δημοσίευση σχολίου